Моля да косите тревните площи по-често!

Здравейте, скъпи съседи и уважаеми представители на общината,

Искам да отбележа проблем, който ескалира с настъпването на топлото време - некосени тревните площи в района ни. Става дума за места, които се превръщат в приют за множество влечуги, включително змии.

Разбира се, разбираме, че всяка форма на живот заслужава своето място, но също така трябва да признаем, че змии в близост до домовете ни и местата за игра на децата ни не са желателни или безопасни. Не само това, но високата трева е пожароопасна, особено през летните месеци.

Призовавам общината да предприеме действия и да осигури редовно косене на обществените тревните площи, както и на тези около блокове и детски площадки. Това ще помогне не само за предотвратяване на нежелано посещение от змии, но и ще поддържа града чист и приятен за обитаване.

Благодаря ви за вниманието и очаквам да видя положителни промени скоро. Моля, споделете този пост, за да повишим осведомеността и да получим незабавни действия!

Коментари

 • Абсолютно съм съгласенa! Миналата седмица си играехме с децата в парка и видяхме змия в тревата. Беше страшно! Общината наистина трябва да предприеме нещо.
 • Нека да бъдем честни, това просто е въпрос на култура. Аз съм пенсионер и редовно разхождам кучето си. Не само змиите, но и кърлежите са проблем. Добре е, че темата най-сетне се повдига!
 • Аз съм майка на две малки деца и искам да зная, че те могат да играят навън без страх от змии. Надявам се общината да отговори скоро.
 • Ами, аз не съм фен на косенето на тревата, защото обичам да виждам как природата се разраства, но съм съгласна, че змиите не са нещо, което искаме близо до нас. Надявам се общината да намери балансирано решение.
 • Комарите са навсякъде заради тази трева, но смятам, че общината ще вземе необходимите мерки бързо
 • Милка Кирова
  редактирано юли 2023
  Бих искала да допълня, че трябва и ние да си косим около имотите
 • Общината да хваща повече хора да косят и ще стане работата какво мързи ли ги
 • Да не забравяме, че трябва да се обърне внимание и на гробищните паркове! Много е важно!

 • Освен тревните площи трябва да се поддържа и короната на дърветата. Хубаво е да се измислят и някакви варианти за изхвърляне на зелените отпадъци по-лесно - клони, трева и други такива остатъци след почистването защото ще е много полезно за хората

 • То само да не стане някой пожар, защото с тия треви в тия брутални жеги и най-малкото нещо може да стане голяма беля

Sign In или Register за да коментирате.

Здрасти :)

Изглежда, че си нов тук. Влезте или се регистрирайте, за да започнете.